Αγιωργίτικο - Μοσχοφίλερο
- Ποικιλία: 50% Αγιωργίτικο - 50% Μοσχοφίλερο
- Κατηγορία: Ροζέ ξηρός
- Κατάταξη: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (Π.Γ.Ε) Πελοπόννησος
- Αμπελώνας: Ορεινή Αιγιάλεια, Ορεινή Αρκαδία
- Έδαφος: Ασβεστολιθικό
- Στρεμματική Απόδοση: 850 – 1000 kg/στρ
- Ηλικία Φυτών: 15 - 20 έτη
- Οινοποίηση / Ωρίμανση:
- Χειρωνακτικός τρύγος και άμεση μεταφορά στο οινοποιείο σε μικρά τελάρα.
- Για το Αγιωργίτικο, αποραγισμός και προζυμωτική εκχύλιση για 16-18 ώρες σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.
- Για το Μοσχοφίλερο, αποραγισμός και σύντομη προζυμωτική εκχύλιση σε χαμηλή ελεγχόμενη θερμοκρασία.
- Στατική απολάσπωση, ανάμειξη των δύο ποικιλιών για αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 15 ºC.
- Παραμονή με τις λεπτές του οινολάσπες για τρείς μήνες με συχνές αναδεύσεις.
- Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Ροδί απόχρωση με βάση το blend των ελληνικών ποικιλιών Αγιωργίτικο και Μοσχοφίλερο. Αρώματα κόκκινων φρούτων, κεράσια, μούρα, φράουλες σε φόντο τριαντάφυλλου συνθέτουν την μύτη ενώ στο στόμα συνυπάρχουν με νότες εσπεριδοειδών και τραγανή οξύτητα.
- Αλκοολικός Τίτλος: 12 %
- Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: 8-10 ºC
- Χωρητικότητα: 750 ml