Νάουσα

Ποικιλία: 100% Ξινόμαυρο
Κατηγορία: Ερυθρός Ξηρός
Κατάταξη: Ονομασία Προέλευσης Ανώτερης Ποιότητας Νάουσα
Αμπελώνας: Πολλά νερά Ημαθίας, υψόμετρο 300 m
Στρεμματική Απόδοση: 600 kg/στρ
Ηλικία Φυτών: 35 ετών
Οινοποίηση / Ωρίμανση:
  • Χειρωνακτικός τρύγος και άμεση μεταφορά στο οινοποιείο σε μικρά τελάρα.
  • Αποραγισμός και μεταφορά σε ανοξείδωτους οινοποιητές όπου πραγματοποιείται εκχύλιση για χρονικό διάστημα 18-20 ημερών και αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 22 ºC.
  • Μηλογαλακτική ζύμωση πραγματοποιείται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 225L όπου και το κρασί ωριμάζει για δεκατέσσερις μήνες.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:

Ωχρό κεραμιδί στο χρώμα κάνει εμφανή την παλαίωσή του. Χαρακτηριστικά αρώματα πάστας ντομάτας και ελιάς, με φόντο αποξηραμένα δαμάσκηνα και μπαχάρια. Στόμα με όγκο και πληθωρικές τανίνες. Επιδέχεται παλαίωση.

Αλκοολικός Τίτλος: 12.5 %
Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: 18 ºC
Χωρητικότητα: 750 ml