- Συμμετοχή στην Prowein 2017 στη Γερμανία
Συμμετοχή στην Prowein 2017 στη Γερμανία
PROWEIN 2017 GERMANY
- Συμμετοχή στην έκθεση Θεσσαλονίκης 2017
Συμμετοχή στην έκθεση Θεσσαλονίκης 2017
EΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 3-6/3/2017
- Συμμετοχή στη HORECA 2017
Συμμετοχή στη HORECA 2017
HORECA 10-13 Φεβρουαρίου 2017, (HALL 1, stand C-03)
- Συμμετοχή στην έκθεση κρασιών της Πελοποννήσου στο Hilton
Συμμετοχή στην έκθεση κρασιών της Πελοποννήσου στο Hilton
Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 συμμετοχή σε έκθεση κρασιά της Πελοποννήσου στο hilton.
- Αφιέρωμα στην Athensvoice
Αφιέρωμα στην Athensvoice
- Παρουσίαση στο Ταϋλανδέζικο Εστιατόριο ANDAMAN
Παρουσίαση στο Ταϋλανδέζικο Εστιατόριο ANDAMAN
Παρουσίαση του οινοποιείου στο Ταϋλανδέζικο Εστιατόριο ANDAMAN στην Αθήνα στις 8/12/2016.
- Athensvoice - Κάτι Θαυμάσιο Συμβαίνει στο Ελληνικό Κρασί
Athensvoice - Κάτι Θαυμάσιο Συμβαίνει στο Ελληνικό Κρασί
Κείμενο της Νενέλας Γεωργελέ - 22/02/2017
«... Το κρασί οι Έλληνες πολύ το αγαπούν. Κι αν μέχρι πριν λίγα χρόνια η απόλαυση στρεφόταν αποκλειστικά στις ξένες ετικέτες, σήμερα μπορούμε με σιγουριά να δηλώσουμε πως οι έλληνες παραγωγοί συναγωνίζονται σε γνώσεις και τεχνολογία τους ξένους, ενώ τα ελληνικά κρασιά βελτιώνονται με γοργά βήματα κερδίζοντας βραβεία και διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός πως μέσα στην κρίση τα ελληνικά οινοποιεία αυξήθηκαν από 400-500 σε περίπου 1.200! Κι έχουμε κι ακόμα καλύτερα… Παλιότερα οι έλληνες οινοποιοί προτιμούσαν τις διεθνείς ξακουστές ποικιλίες, ενώ τώρα είναι οι ντόπιες παλιές και ξεχασμένες που αναβιώνουν δίνοντας θαυμάσια κρασιά. Υπάρχουν κάποιες ήδη διεθνώς αναγνωρισμένες, οι επονομαζόμενες και «πρεσβευτές», σειρά όμως παίρνουν κι άλλες, λιγότερο γνωστές αλλά το ίδιο δυναμικές.
Νέοι Έλληνες στο αμπέλι
Ζουν στα πιο υπέροχα μέρη και παράγουν μοναδικά κρασιά με μεράκι, τεχνογνωσία και πάθος, που αναβλύζει μόλις ο φελλός βγει απ’ το μπουκάλι. Το οινοποιείο Κιντώνη, που απλώνει τα αμπέλια του στα χωριουδάκια της ορεινής Αιγιάλειας, έχει περάσει στα χέρια της τρίτης γενιάς. Ο Γιώργος Κιντώνης είναι χημικός με ειδίκευση στην οινολογία, ενώ η Αγγελική Κιντώνη ασχολείται με το marketing και τις πωλήσεις. «Η Premium σειρά μας είναι από διεθνείς γνωστές ποικιλίες, όπως Sauvignon Blanc, Viogner, Pinot Noir, Gewurztraminer, Syrah, Merlot, ενώ από τις ελληνικές δουλεύουμε Λαγόρθι, Μαλαγουζιά, Μοσχοφίλερο, Αγιωργίτικο. Από την παραγωγή μας το μεγαλύτερο μέρος εμφιαλώνεται με τις ελληνικές ποικιλίες, όμως μας αρέσει να πειραματιζόμαστε και με τις διεθνείς – το Syrah Κάβα παλαιωμένο 24 μήνες σε γαλλικό βαρέλι είναι η “ναυαρχίδα” μας. Ήδη εξάγουμε το 60% της παραγωγής. Στους ξένους αρέσει το τίμιο προϊόν, το κρασί δηλαδή που έχει αξιόλογη σχέση ποιότητας-τιμής. Και εδώ όμως ο κόσμος έχει στραφεί στο κρασί, που είναι και οικονομικότερο από οποιοδήποτε άλλο αλκοόλ. Ως νέοι παραγωγοί παρακολουθούμε τις διεθνείς εκθέσεις, έχουμε αλλάξει το εικαστικό στις ετικέτες μας σε πιο μοντέρνες γραμμές, θέλουμε να συνεχίσουμε την ανοδική πορεία που έχουμε συνεχώς από το 1952. Η φιλοσοφία μας είναι να πάμε ακόμη πιο ψηλά, αλλά και να προσφέρουμε κρασιά που να μην έχουν απαγορευτικές τιμές ώστε κάποιος να μπορεί να τα χαρεί στο καθημερινό του τραπέζι...»
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο athensvoice.gr
- Οινοχόος - Η Πελοπόννησος στο Ποτήρι σας
Οινοχόος - Η Πελοπόννησος στο Ποτήρι σας
Κείμενο της Ελένης Κεφαλοπούλου - 23/02/2017
«... 221.900 στρέμματα αμπελώνων, το 32% της ελληνικής παραγωγής κρασιών και το 26% των ΠΟΠ κρασιών της Ελλάδας. Αυτή είναι η οινική Πελοπόννησος που έλαμψε την Κυριακή στο Hilton. Tα 47 οινοποιεία της Ένωσης Οινοποιών Πελοποννήσου έφεραν τη φρεσκάδα και την ενέργεια του υπέροχης γης τους.
Το Οινοποιείο Κιντώνη παρουσίασε το νέο του Pinot Noir, μαλακό και φρουτώδες με μόλις 3 μήνες βαρέλι....»
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Oinoxoos.net
- Winetuned - 6 αγαπημένα Ελληνικά Viognier
Winetuned - 6 αγαπημένα Ελληνικά Viognier
Σας αρέσουν τα Viognier? Θεωρούμε πως η απάντηση είναι ΝΑΙ! Αν και είναι μία δύστροπη ποικιλία στον αμπελώνα και δυσκολεύει τους παραγωγούς, στο ποτήρι είναι ελκυστικότατη με ζουμερά κρασιά που δεν αφήνουν κανένα αδιάφορο! Είναι η ποικιλία που δίνει τα Condrieu, τα περίφημα λευκά, αλλά και ακριβά κρασιά, από τον Βόρειο Ροδανό. Στην Ελλάδα δεν είναι τόσο διαδεδομένη σε σχέση με άλλες διεθνείς ποικιλίες όπως το Sauvignon Blanc και το Chardonnay, όμως υπάρχουν υπέροχα κρασιά, που ‘βγάζουν’ όλη τη γοητεία της ποικιλίας και σε προσιτές τιμές! Κάποια από αυτά, τα πιο αγαπημένα μας, θα τα βρείτε παρακάτω!
- oinos - Gewürztraminer single vineyard 2016 Kintonis Winery
oinos - Gewürztraminer single vineyard 2016 Kintonis Winery
Η ιδιαίτερη, πικάντικη γεύση του Gewürztraminer το κάνει ένα εξαιρετικά δημοφιλές κρασί σε αυτούς που ξεκινούν να πίνουν κρασί αλλά επίσης του δίνει τη δυνατότητα να συνοδεύσει με μεγάλη άνεση πικάντικα πιάτα.